Now Reading
Cityguide: Barcelona #1

Wie mij al langer volgt weet dat Barcelona ondertussen een beetje mijn tweede thuis is geworden. Al van jongs af aan was ik gefascineerd door de prachtige bouwwerken en de sfeer die de stad uitademt. Barcelona is een grote stad en toch voelt het door de talloze smalle steegjes aan alsof je rondloopt in een gezellig dorp. Voor al wie binnenkort een citytrip naar deze geweldige stad heeft gepland deel ik hier met veel plezier mijn tips.

EAT.

BREAKFAST/BRUNCH.

Flax & Kale
Dé plek bij uitstek voor iedereen die houdt van healthy food. Alle gerechtjes zijn bereid met verse producten en dat proef je! Voor het ontbijt kan je niet reserveren dus kom op tijd. Voor de Brunch is het aan te raden om op voorhand te reserveren.
Adres: Carrer dels Tallers 74b

Flax & Kale

Brunch & Cake
Kan je niet kiezen tussen een hartig of een zoet ontbijt? Of wil je het gewoon allebei? Dan ben je bij Brunch & Cake aan het juiste adres! Alle gerechten zien er daarnaast uit als kunstwerkjes en hun desserts hebben vaak alle kleuren van de regenboog. Binnenkort openen ze hun 5de vestiging in Barcelona en ik vermoed dat deze minstens even lekker (én fotogeniek) zal zijn als de andere 4.
Adres: Passeig Joan de Borbó 5

Bar Limon

Ook leuk:
Bar Limon – Beste American pancakes ever. Punt.
Picnic – Cosy brunchen naast het Parc de La Ciutadella.
Federal Café – Ontbijten of brunchen op het dakterras is een aanrader.


LUNCH/DINNER

La Tasqueta de Blai
Pintxos zijn kleine gerechtjes (meestal geserveerd op een broodje) en zijn extreem populair in Barcelona. Bij La Tasqueta de Blai kan je op een budgetvriendelijke manier kennis maken met dit concept. Je kiest zelf uit welke hapjes je wil proeven en per stokje betaal je 1€. Simpel, lekker en budgetproof!
Adres: Carrer de Blai, 17

La Tasqueta de Blai

Bosco Food & Drinks
Bosco is een kleine verborgen parel op slechts een steenworp van de Plaça de Catalunya. Hier serveren ze elke middag verse lunch bereid met ingrediënten die ze die ochtend op de versmarkt gaan kopen. De prijzen zijn democratisch en het eten is simpel maar heerlijk! ‘S avonds kan je er dan weer terecht om uitgebreid te genieten van de diverse tapas die ze serveren. De wijntjes die ze serveren zijn geweldig en hou zeker nog een plaatsje voor de heerlijke desserts 😉
Adres: Carrer dels Capellans, 9

Bosco Food and Drinks

Tantarantana
Gelegen in de gelijknamige (en al even onuitspreekbare) straat, Carrer d’en Tantarantana, ligt dit gezellige restaurant. Hier kan je terecht voor de lekkerste tapas en Spaanse gerechten met een twist. De bediening is supervriendelijk en het plaatsje is geliefd onder de locals. Het is gelegen in de trendy El Born wijk en het is de perfecte plek om te aperitieven en na te genieten van een druk dagje in de stad.
Adres: Carrer d’en Tantarantana 24

Ook leuk:
Bacoa Burgers – Gourmetburgers die je verder kan pimpen met jouw favoriete ingrediënten.
Bun Bo – Dé place to be voor spring rolls en andere Vietnamese specialiteiten. De cocktails zijn er trouwens ontzettend cheap, voor minder dan 4euro geniet je al van een heerlijke mojito!
Cera 23 – Verfijnde wereldkeuken voor mensen die houden van verrassende combinaties.


DESSERT

Eyescream & Friends
De ijsjes van Eyescream & Friends zien er niet alleen ontzettend leuk uit, ze zijn nog eens heerlijk ook! Hier krijg je geen ouderwetse bollen maar een heleboel ijslaagjes die afgewerkt worden met oogjes. Daarnaast kan je ook nog enkele toppings kiezen om jouw ijsje verder op smaak te brengen. Van deze ijsjes kan je toch niet anders dan instant vrolijk worden? 🙂
Adres: Paseo Joan de Borbó 30

Eyescream & Friends

Gelarto Rosa
Op Instagram zie je ze wel vaker verschijnen en ook in Barcelona kan je terecht voor de beroemde ijsjes in de vorm van een roos. Daarnaast zijn ze nog eens lekker ook, dus dit (mini) ijssalon is zeker een bezoekje waard!
Adres: Tapineria 6

Gelarto Rosa

SLEEP.

CHIC & BASIC
Het concept van deze keten is simpel, “chique” kamers aan een “basic” prijs. Ondertussen hebben ze al 5 hotels en 1 hostel geopend in het centrum van Barcelona en ik kan ze aan iedereen aanraden. Zelf logeerde ik al in Chic&Basic Born maar ook hun nieuwste telg “Lemon” ziet er geweldig uit!

Chic&Basic Born

AirBNB
Wie Barcelona als een echte local wil ervaren kan ik aanraden om gebruik te maken van AirBNB. De leukste wijkjes om een appartement te boeken vind ik persoonlijk Gracia en Eixample, omdat deze net iets minder druk zijn dan de wijken rond de Ramblas en daarom ook iets budgetvriendelijker zijn. Daarnaast is een huisje/appartement huren in Badalona (een deelgemeente van Barcelona) ook een aanrader voor wie graag op een rustige locatie aan het strand logeert.

DO.

De lijst met to-do’s in Barcelona is eindeloos en daarom zal ik hier nog een aparte blogpost aan wijden 😉 Barcelona is 1 van de meest bruisende steden die ik ooit heb bezocht en of je nu voor 3 dagen of 3 maanden gaat, je zal je geen moment vervelen.

LET’S GO!

Zin gekregen om te vertrekken? Vanuit Zaventem of Charleroi kan je dagelijks meerdere vluchten boeken naar Barcelona. De luchthaven met de beste verbinding naar het centrum is zonder twijfel El Prat, maar vliegen op Reus of Girona behoort ook tot de opties. Reken hierbij wel dat je dan nog vaak meer dan 1 uur onderweg bent naar het centrum van Barcelona. De makkelijkste manier om het centrum van Barcelona te bereiken van aan de luchthaven is de Aerobus. Deze kost 5,90€ voor een enkele rit en brengt je in slechts een halfuurtje naar het hart van Barcelona.

Zit je nog met vragen of heb je nood aan meer tips? 😉 Laat het gerust weten in de comments en dan help ik je met plezier verder!

What's Your Reaction?
Excited
1
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.